Afgelopen bindavond: Snoeken met de Vlieg.

Afgelopen bindavond hebben we dankzij Koen onze kennis over vliegvissen op snoek weer kunnen bijschaven… De bindavond was zodanig aanstekelijk dat Pieter en ik de zondag al aan één of andere oude Leie-arm al duchtig stonden te zwieren met de kerstversiering :). Koen zijn hele degelijke uitleg kon er echter niet voor zorgen dat we die dag een staart gezien hebben, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zijn voorstelling hoe je de snoek moest belagen met de vlieg was daarom ook één uit de duizend. Af en toe doorspekt met de nodige anekdotes en uitleg over andere rand-“activiteiten” waar hij mee bezig is.

De manier van vissen (de glaslijn is blijven hangen bij me…) is uitgebreid aan bod gekomen. Hoe je van een belly een gemotoriseerd vaartuig maakt (de foto hieronder spreekt boekdelen). Verschillende stekken die hij ons wou meegeven…. Kortom een hele boeiende avond.

Ondertussen is m’n “Davans” voor te snoeken ook reeds besteld en hebben we deze middag nog even snel tot bij “Fariojan” geweest om de reel al in te slaan en ons te voorzien van nieuwe waadschoenen.

Want, we mogen niet vergeten dat het einde van het rivierseizoen in de Ardennen in zicht is. De Vlagzalm begint los te komen en de laatste mooie dagen kunnen nog heel leuk worden. Daarna is het even gedaan in de Ardennen maar kunnen we ons eens laten gaan op de Snoek.

Ondertussen beginnen we al langzamerhand te denken aan het 2de gedeelte van het bind-seizoen en de bijbehorende clubuitstap. Komende donderdag is dan ook onze laatste avond van dit seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we dan een bindavond overslaan om dan terug te starten op 16/01/2014. Wat er die avond dan op het programma staat wordt jullie later nog meegedeeld. Ondertussen zou ik iedereen willen vragen om eens na te denken of jullie suggesties hebben naar bindavonden, maar vooral naar de uitstap. Anders zouden wij wel eens met een voorstel kunnen komen waar jullie niet onderuit kunnen ;)…

Hieronder nog een paar sfeerfoto’s van de vorige keer en tot donderdag.

Luc

 

DSC_0471 DSC_0468 DSC_0470

Dit bericht is geplaatst in Flies, Information, Meetings, Streamers. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.