Hengelbouwavond door Fred Davans

Na altijd vliegen te binden, uiteenzettingen te geven over verscheidene vismethode’s, boeiende avonden over snoeken, … Was het de vorige keer eens iets anders.

Hengelbouw! Dit werd ons voorgesteld door Frederiek Davans. Reeds jarenlang ervaren in het bouwen en herstellen van allerhande hengels. Maar toch vooral voor het vliegvissen. Door z’n eigen interesse ontstaan en uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby. Die nu meer en meer vorm krijgt als een als volwaardig beroep, puur vakmanschap dus.

We kregen eerst een hele boeiende uitleg over de opbouw van de blank, materiaal, manieren van carbon weven,… Sommige zagen de blanks al voor hun ogen zweven. Nadien kregen we te zien wat de ruggengraat van zo’n blank nu eigenlijk is. Gingen we naadloos over in handvaten van 1ste categorie Portugese kurk naar de verschillende soorten reelhouders.

Het opzetten en wikkelen van ogen niet te vergeten, de kunst van het perfect aflakken, alles kwam heel gedetailleerd aan bod. Sommige leden bleven dan ook opvallend langer dan hun gewoonte is. Nadien kregen we nog een prachtige staaltje te zien van zijn kunnen. Frederiek liet ons ter plaatse zien hoe hij nieuwe ogen plaatste van op een defect hengeldeel en dan nam hij nog een gebroken topdeel onder handen.

Wat een heel informatieve avond moest worden, is dan ook perfect gelukt. Voor de duidelijkheid en de geĂ¯nteresseerden geven we hier nog eens Frederiek z’n gegevens mee.

http://www.davans.beDSCN0032 DSCN0035 DSCN0036 DSCN0034 DSCN0031

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Information, Meetings, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.