Komende bindavond

Dag Iedereen,

 

Na een omverwachtte pauze van drie weken kunnen we er donderdag terug aan beginnen.

Het zal de laatste thema avond van dit seizoen zijn, volgende week volgt een gewone bindavond en dan zijn we rond. We vliegen er dan terug in bij het vallen van de bladeren.

 

Voorlopig denken we daar nog niet aan en geven we Marnick de kans om een woordje uitleg te geven over de Wenne.Dit omdat de jaarlijkse uitstap naar daar gaat. Hij zal ons een kleine voorsmaak geven van wat de rivier daar te bieden valt en zal ook z’n favoriete vliegen voor daar laten zien.

 

Hopelijk kunnen jullie massaal aanwezig zijn.

 

grtz

 

LucWenne

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Fishing trips, Flies, Information, Uncategorized. Bookmark de permalink.

31 Responses to Komende bindavond

  1. Verstraeten Manu schreef:

    Voorbije di was ik, gewapend met een lange soepele werphangel en een vlieghengel 7 – 8 naar Biervliet (Terneuzen) getrokken om te zien of er reeds zeebaars en/of harder te bespeuren viel. Na wat klein grut langs de vloedlijn met opkomend water gevangen te hebben, zo’n twaaltal zeebaarsjes van rond de 20 Ă  25 cm besloot ik in de zwaaikom, aan de afwatering van de Braakman de harder op te zoeken. Ik had een paar kleine nimfen gemaakt die op Youtube te zien waren en waarop de harder wel beet. Na een kwartier had ik een school gevonden waarbij een paar mooie exemplarenvoortdurend tussen water en wind aan het fourageren waren(?). Ze zwommen bij volledig hoogwater op zo’n twaalf tot vijftien meter van mij en dus goed te bereiken met de vlieghengel. Na een tiental worpen steeds met andere nimfen wisselend had ik een fikse aanbeet. Na een vijftal seconden echter schoot het nimfje los en met een krachtige V aan de oppervlakte was de harder riebedebie… Ik gaf de moed niet op en monteerde soortelijke nimfen (2 ) gebonden op een licht haakje 10. Ik moest de verontruste school weer opzoeken en een kwartietje later landde ik een specimen van 63 cm!Omdat ik alleen maar het hoogstnodige bij had en de harder niet op een deftige wijze kon doodmaken heb ik hem, uit medelijden en respect voor zo’n prachtdier, een kusje op zijn kop gegeven en weer rustig laten wegzwemmen… Ik geloof dat hij zich eens heeft omgedraaid!!
    Tot later. Manu

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.