Les ombres de Treignes !

06 november 2011, Treignes

Gustjes,

Na alweer een leuke snoekervaring zaterdag, dan toch maar ingegaan op de invitatie van Kezelke om in Treignes zondag een vliegje uit te werpen. Pedro was chauffeur van dienst, en dus bij aankomst was alle vermoeidheid al weggetetterd. Snel een ING-overschrijvingske gedaan, kwestie van in orde te zijn met de vergunning. Flink gelachen met Pedro’s “vergeetverhallen” op kluizen, tot bleek dat ik…mijn vliegenvest vergeten was. Niet getalmd, vestje geleend van Pedro en al meteen, de vangsten met een drietal alvertjes en een vlagzalmpje.

Vastberaden me niet mijn broek te laten uitdoen door die twee vliegviscracks, startte ik met de tjech nymph techniek en wist zo ook meteen deze visdag van het mietjesgevoel te behouden! Een alvertje, een mooie bruine van 28cm en twee keer kapot met mijn 11/100sten, wat een start!

Dan met twee companen stroomopwaarts gaan zoeken, die droog bezig waren en af en toe een visje wisten te vangen tussen het  rijke afgevallen bladerenspoor. Aan de spoorwegbrug ben ik dan met een red spinnerke aan een remonte begonnen. Het droog vliegje werd met de regelmaat van de klok gekust, maar de meeste beten kon ik echt niet verzilveren. Toch vielen mij zes kopvoorntjes te beurt en een knappe bruine van 34cm.

Ik amuseerde me rot, maar mijn merel begon te piepen en ik zocht Pedro op, verder stroomopwaarts. Zoals we hem kennen, was hij weer meet geen stokken mee te krijgen: hij had nog maar vier vissen en had juist een school barbeel gespot. “Enen keer proberen, twee minuutjes” luidde zijn repliek. Pedro, t’is al vijf minuten zulle!! Zijn pink shrimp bleek “lethal”, een mooie berbeel gaf een gevecht van jewelste: 61cm.

Terugkeren na de middag was het devies, ware het niet dat we een bordje tegenkwamen: acces interdite-chasse 05/11 et 06/11 en een jeep vol booskijkende jagers! De stemming zat er helemaal in bij de middag boterhammekes. De vangsten waren best ok: Kezelke 19 stucks, ikke 9, Pedro 5. Natuurlijk effe in Pedro’s vet  gedaan dat hij de enigste was zonder forel: bad fisherman hihihi…… Waarop de graylingman natuurlijk zich weerde dat ik nog geen vlagzalm had, de snoodaard!

Nog wat droog geprutst, maar dat bleek niet meer te leuken en toen Kezelke naast mijn voeten een vlagzalmpje knipte parkeerde ik van koleremijn red spinnerken in een boom. Dan zijn we maar stroomafwaardts getrokken en weer met de nymph aan de slag gegaan. Kezelke bleef verder klein grut vangen tot zijn grote ontsteltenis, en Pedro zette nu een remonte in. Een forel en een vlagzalmpje vielen hem te beurt. Wat verder langs de muur, (door mij uitgepeuterd!), wist hij meesterlijk een dikke forel van over 2kg… te verspelen. Kezelke zocht inmiddels het voetbalveld op en ikke mijn boomhotspot van vorig jaar. Daar wist ik deskundig de inhoud van mijn tjech nymph doos te halveren!!! Maar  de aanhouder wint en ik wist  wederdom een  mooie bruine van 38cm te landen en als kers op de taart net voor het donker een vlagzalm van 34cm.

Hahaha Pedro!

En de Pedro wist weer van geen stoppen natuurlijk, raasde als een gek door het water van de ene stek naar de andere en ving als afsluiter nog een mooie bruine op de boomhotspot. Van zijn “waden als een reiger” was er echt geen sprake meer zulle!!!

De exacte eindstand ken ik niet, maar we waren best tevreden met onze diversiteit van vangsten.

Met als gevolg dat we nen dikken “après-mouche” gedaan hebben in ’t lokale dorpskaffee, hoho, we zagen ze vliegen zulle!

De terugweg was dan nog eens ongelooflijk geanimeerd, de “wereldsche en politieke discussies” voerden we uit volle borst, Pedro in ikke waren op dreef, maar Kezelke was “onverstoorbaar”.

Van de morgen wast vele mindre weie, as mien reveille afliep……

Greetz ,

Haakverslaafde Daddy Hansiboy, …gast van Kezelke, … tot donderdag op The Nymph-Maniacs.

Dit bericht is geplaatst in Fishing trips & stories. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.