Treignes 6 en 7 juli

Na wat heen -en weer getelefoneer zijn we naar de Ardennen getrokken. Pieter was al heel vroeg vertrokken om op tijd te zijn… juist jammer dat hij verkeerd gereden was. Toen Pedro en ik toekwamen stond hij toch al samen met Eddy aan de brug in Treignes te vissen. Het weer was niet super,e r viel al eens een druppeltje maar dat kon de pret niet bederven.

Plotseling stond Joeri daar ook ineens. Iets wat het amusement alleen maar ten goede kwam. Nadat iedereen zich had kunnen uitleven en z’n visje had gevangen werd het tijd voor aperitiefje… zat Charlie toch wel niet op het terras zeker.

Het werd dan bijna tijd voor Joeri en Pieter om naar huis te trekken en toen gebeurde het… Ik had m’n hengel bovenop m’n auto gelegd om te vermijden dat deze zou vallen en erop zou getrapt worden. Alleen… ik hem vergeten. Ik was nog maar net vertrokken toen het me te binnen schoot. We rijden terug en hij lag daar, midden op de weg… Gelukkig, was mijn eerste idee, niets aan te zien. Totdat ik hem vastnam. Drie delen gebroken en de reel overreden…

Na heel wat gevloek heb ik hem in de auto gelegd en dat moment nog een sms gestuurd naar de Frederik dat m’n hengel gesneuveld was. Een van de eerste reeksen die hij gemaakt had.

‘S avonds met Pedro nog ge-bbq-ed en geprobeerd van niet te veel aan de hengel te denken. Hoewel het m’n favoriete hengel was, probeerde ik mezelf wijs te maken dat het maar een voorwerp was.

’s Anderdaags hebben Pedro en ik verder gevist. Gelukkig sleur ik altijd meerdere hengels en reels mee…

Die dag hebben we de no-kill onveilig gemaakt. Door de lage waterstand was het echter moeilijk vissen en hebben we er na een paar uur de brui aan gegeven. Een aantal bruintjes hebben ons nog het nodige plezier bezorgd maar het was genoeg geweest.

Onderweg naar huis zijn we gestopt bij Frederik, zodat hij m’n hengel kon bekijken. Deze was jammer genoeg finaal naar de knoppen. Frederik toverde wel nog ineens dezelfde blank tevoorschijn waarvan het deel ontbrak…. het deel dat bij mij nog in orde was :).

De hengel ben ik gisteren terug gaan oppikken. Frederik heeft er spoed achter gezet. Hij is er zelfs in geslaagd van het handvat en reelhouder te behouden en de nieuwe hengel daarop verder te bouwen. Hierdoor blijft nog steeds een deel van de oude hengel in gebruik… Sommige mensen zouden zeggen dat ik gek ben maar die oude hengel heeft me al zoveel leuke ervaringen bezorgd en die herinnering wou ik wel houden.

Bij deze nogmaals oprechte dank voor Frederik Davans

 

DSC_0154-EFFECTS DSC_0155 DSC_0158 DSC_0166 DSC_0169-EFFECTS

Dit bericht is geplaatst in Fishing trips, Fishing trips & stories. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.