Weekend Regnissart

Dag Iedereen,

Nog een klein verslagje van het laatste weekend. Ditmaal door de ogen van Manu…

Ik heb nog een aantal foto’s toegevoegd maar men werd er me meer beloofd, dus vol ongeduld…

Zoals afgesproken kwam  Hans me afhalen op het afgesproken tijdstip om naar Regnissart te vertrekken. De trip verliep bijna zonder enig oponthoud zodat we al vlug bij Eddy aan het aperitief konden! Luc arriveerde wat na ons en de lijst boodschappen voor 8 logés werd overlopen. Het weer was nog maar eens uitstekend wat de waterstand in de Viroin en de L’Eau Noire op het minimumpeil hield. Eén na een stuikten de anderen toe: Edwin met Philippe, Danny en Frank en Ronny. Geen van allen kende ik en al pratend en visverhalen vertellend maakten  we vlug kennis. Met Danny had ik een zeer bijzondere en fijne ervaring op zaterdagmorgen. Hij wou me ‘zijn stek’ eens laten zien op de L’eau Noire. De lichtinval, de lage waterstand die de toegankelijkheid merkelijk verhoogde, de poëtische loop van dat riviertje was inderdaad de moeite waard. We vingen niet veel maar ik heb daar mijn werptechniek merkelijk verhoogd! Moeilijk vissen tussen de weinige stroomversnellinkjes die met karige takken overschaduwd werden… Mooi! Dank je, Danny!

We waren met een stuk of drie, dacht ik, die ‘droog’ wilden vissen. De anderen waren met de nimf actief. ‘Droog’ viel niet mee; veel klein grut dat zich met doodsverachting op de kleine vliegjes stortten en die namiddag op de Viroin in Vierves hield ik het voor bekeken en liet me, moe en ietwat ontgoocheld toch, neervallen tussen de oeverbeplanting met Luc, Ronny en Frank in het vizier die op een honderdtal meter allen te zien waren. Ronny etaleerde zin werptecniek  nog stukken beter als ‘in de boekjes’ staat beschreven, Luc stond als Brad Pitt in de film ‘ A River Runs Trough It ‘ in het midden de vlagzalm te belagen en Frank deed het onmogelijke om ze, tegen de andere oever aan, van onder de laaghangende boomtakken te verschalken.  Het lukte hen aardig!!

Ik zag dat met lede ogen aan toen ik plots merkte dat op een meter of drie van mij, in de stroomverselling die de oever aanspoelde, de ene na de andere vlagzalm zag ‘stijgen’om zich te goed te doen aan honderden kleine insecten die hopeloos poogden hun eitjes af te zetten zonder in de muil te belanden van die waterrovers! Tien seconde later zweefde mijn kleinste Red Tag over het water en even vlug had ik de eerste vlagzalm van de namiddag beet. De volgende drie ving ik op een minuscuul CDC – vliegje van EIGEN MAKELEI !                    De dag ( avond ) kon niet meer stuk!

En de laatste voormiddag beloofde Luc me, mijn werptechniek wat bij te schaven. We visten in de Viroin in Couvin zelf op een parcours dat, op het eerste gezicht, maar een vuistdiep water bevatte. Alleen de stroomversnellinkjes, hier en daar, deden de hoop rijzen. Zelfzeker, zoals altijd, demonstreerde Luc zijn vistechniek en minuten later ‘hing’ de eerste! Ik mag eerlijk en graag bekennen dat hij de kneepjes van het vliegvissen méér dan beheerst!! Het resultaat bleef dan ook niet uit en ik heb met stijgende verbazing vier pracht exemplaren van vlagzalm en een bruine kennis laten maken met mijn nimfen!

Luc, dank daarvoor!

Samengevat, een prachtig weekend!

Een welgemeende pluim voor de niet-aflatende inzet van Luc op alle vlakken! Ook wat het eten betreft heeft hij het voor ieder van ons zo aangenaam mogelijk gemaakt.

We hebben, en dat waren dikwijls dezelfde, geassisteerd om de maaltijden zo vlot mogelijk te laten verlopen. Alleen vind ik, en dat is een persoonlijke mening, dat de warme maaltijden ook ’s middags kunnen; we hebben meer tijd en we kunnen het beter verteren. Misschien iets om over na te denken.

Ook onze chauffeurs hebben het er meer dan goed van afgebracht. Edwin en Philippe waren enthousiast. Goed zo!

Ronny, ‘master caster’ had sowieso succes en Frank moest ook niet onderdoen. Veel heb ik die mannen niet gezien maar de gesprekken nadien ’s avonds liet er geen twijfel over bestaan.

Aan allen; dank voor de gezellige uren tijdens een fijn visweekend.

Alleen héééééééééééééééééél jammer……………..  Eddy was er niet bij!!!!

Groetjes van Manu

Dit bericht is geplaatst in Fishing trips, Fishing trips & stories, Information. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.