Weekend uitstap Viroin: door de ogen van Manu

Regniessart           vrijdag 02 /   tot   zondag 04 / juni

Luc haalde me af rond 14.30u, rechtstreeks van zijn werk komende. Na het inladen reden we naar de loods om de camionette wat vrij te maken, dan naar huis om wat visspullen en verse kleren aan te trekken. Onderweg kochten we een volle kar nodige ingrediënten  voor de BBQ vanavond en de toespijs voor de komende dagen. Hans, Ronnie, Dimitri, Frank, Edwin, Annick en Eddy -met Julie en haar drie vagebonden en Pluisje!-  waren al aan het aperitief natuurlijk. We verwachtten nog Stefaan, een nieuw lid en Frederick. Lang moesten we niet op hen wachten en de kennismaking verliep natuurlijk vlot en vochtig! ( als je begrijpt wat ik bedoel!) Ook letterlijk op te vatten want fikse regenbuien en wat licht- en klankspel zorgden voor nog meer animo!

 

De BBQ werd ingeleid door een uitgebreide info over voorbije wapenfeiten, wat ‘vettige’moppen natuurlijk – vooral in het West-Vlaams – , die nooit mogen ontbreken zorgden voor een opperbeste sfeer. Zowat tussen 10 en twaalf uur genoten we allen van een lekker stuk vlees dat door onze meester-kok Luc perfect werd gebraden en krielkessalade à la Eddy en Annick. En nog maar eens een goede pint ontbrak natuurlijk niet.  Nog wat napalaveren en bedtijd! ( voor sommigen althans!) Zaterdagmorgen werd Stefaan, zoals verwacht (het wordt stilaan een traditie), heel kundig door Eddy opgevangen om hem de basisrichtlijnen van het ‘nimfen’ bij te brengen. Dat resulteerde later in de namiddag in een paar  aanbeten die net geen resultaat opleverden… Maar, de microbe had toegeslaan en Stefaan stond in vuur en vlam om er morgen serieus in te vliegen…Goed zo!!

 

Ook voor ons verliep de eerste visdag echter niet zoals verhoopt! De vangsten bleven ondermaats voor de meesten onder ons! We zouden sterkte halen uit DE BBQ op zaterdagmiddag in Treignes… Een lekker zonnetje, wat wolkjes en een opperbeste sfeer bij al onze leden, Vlamingen en Walen, zorgden voor weer hoopvolle verwachtingen. in de late
namiddag bleven de scores laag met uitzondering van de ‘kenners’ die absoluut betere resultaten konden voorleggen.
 

Zondagmorgen waren  de echte maniacs weer vroeg uit de veren om hun geluk te gaan beproeven in L’eau Noire, in het nieuwe stuk van de Viroin terwijl Ronnie, Stefaan en ik in de omgeving van Treignes-brug visten. Een paar meter voor Marks tuin begint heeft Stefaan zijn mooiste twee forellen aan de haak geslaan, beiden over de dertig cm.
Hij stond te trillen op zijn benen en kon amper een paar foto’s nemen van zijn eerste vangsten… Proficiat!

Ook Frederick was geruime tijd bij ons maar het ging hem niet zo goed af. Last, veel last van hooikoorts stelde een zware hypotheek op zijn concentratie en kunde. Alle begrip ervoor en volgende maal, later op het jaar om minder last te hebben van al die pollen, moet het veel beter!


Ik heb niet onthouden wat elk van ons wat heeft gevist of waar heeft gevist. Eén ding is zeker; we hebben ons echt reuze geamuseerd! Is het ooit anders geweest?!

Bedankt Annick en Eddy voor de gemeende sympathieke ontvangst!

Tot gauw een volgende keer.

Manu

 

Dit bericht is geplaatst in Fishing trips & stories. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.